NARODNO POZORIŠTE „STERIJA“ POSVEĆENO NAJMLAĐIMA: Dve dečje predstave po motivima vršačkih pisaca

J. J. BALjAK

05. 01. 2021. u 15:32

U NARODNOM pozorištu „Sterija“ u Vršcu imaju puno planova za ovu godinu, ali će njihova realizacija zavisiti od epidemiološke situacije.

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ „СТЕРИЈА“ ПОСВЕЋЕНО НАЈМЛАЂИМА: Две дечје представе по мотивима вршачких писаца

Foto: NP Sterija

Dobar deo svojih aktivnosti posvetiće najmlađoj publici, za koju kažu da im je najdragocenija.

Pre svega, u planu je realizacija dečje predstave za srednjoškolce – „Nikola“, po tekstu preminulog barda vršačkog glumišta Dragana Džankića.

-Reč je o zanimljivoj i romantizovanoj priči o detinjstvu našeg naučnika Nikole Tesle. Predviđeno je da ta predstava bude realizovana u saradnji sa učenicima i profesorima Školskog centra „Nikola Tesla“ – kaže Ivana Ranimirov, članica Gradskog veća za kulturu.

Takođe, u planu je i predstava za mlađe uzraste „Tajne vršačkih patuljaka“, po tekstu vršačkog publiciste Dušana Belče.

-Želja nam je da u rad pozorišta uključimo sve osnovne i srednje škole, što bi deci omogućilo da budu deo predstava i radionica, sa ciljem da im što više približimo pozorište – dodaje Ranimirov.

Inače, zbog epidemiološke situacije, sve pozorišne predstave trenutno se izvode online, a mogu se pogledati i na lokalnoj televiziji „Banat“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani