ZA LEČENJE DECE 2,75 MILIONA: Humani Požarevljani u akciji prikupili novčana sredstva

D. NOVKOVIĆ

08. 01. 2021. u 00:30

U VIŠEMESEČNOJ humanitarnoj akciji za pomoć u lečenju petoro teško bolesne dece sa područja Požarevca, građani su sakupili 2,75 miliona dinara. Najveći deo te sume - 1.946.000 dinara, skupljen je 31. decembra, uličnim koncertom koji se održavao na četiri lokacije, pod nazivom "Milion melodija za život".

ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ 2,75 МИЛИОНА: Хумани Пожаревљани у акцији прикупили новчана средства

Foto "Fejsbuk"

Inicijator ovog humanitarnog programa, profesor muzike Predrag Paunović, planirao je da se tog dana sakupi milion dinara, a donirano je skoro dvostruko više. U programu su učestvovali i slikari koji su prodavali svoja dela, kao i animatori za najmlađe.

AKCIJA Humanitarna prodaja slika, Foto "Fejsbuk"

- Poželeo sam da bolesnim mališanima poklonim milion dinara, ali to nisam bio u mogućnosti. Međutim, uz pomoć divnih ljudi, ta želja se ostvarila - izjavio je Predrag.

Ostali deo ukupno obezbeđene sume, u iznosu od 804.000 dinara, nekoliko meseci uplaćivali su pojedinci i firme, organizovane su aukcije, postavljane kutije za sakupljanje priloga.

NASTAVAK AKCIJE

RODITELjI male Aleksije Žigrai rekli su da se ona dobro oporavlja od operacije i da za neko vreme ne mora da se podvrgava novoj, pa će se novac za nju skupljati kad za to dođe vreme. Za lečenje četvoro ostale dece trenutno nedostaje 276.800 evra, pa će humanitarna akcija biti nastavljena i narednih meseci.

Cela akcija pokrenuta je u korist petoro dece koja boluju od teških bolesti za koje je neophodno lečenje u inostranstvu: Dušana Ratkovića (10), Pavla Paunovića (10), Luku Nešića (4), Dariju Pavković (3) i Aleksiju Žigrai (2).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)