SA 150.000 GODIŠNJE NE MOŽE NI DO LAJKOVCA! Odbornici SPS-JS predložili duplo veće putne troškove za gradonačelnika Valjeva

B. PUZOVIĆ

06. 01. 2021. u 07:23

ZAISTA je besmislica da troškovi za putovanja i dnevnice gradonačelnika u ovogodišnjem budžetu iznose svega 150.000 dinara, iskreno mislio sam da je u pitanju greška. Zar gradonačelnik, kad ide na put, ništa ne jede i ne pije? Živi od vazduha? Onda je najbolje da mu ukinemo i platu. Ako je tako, glasaćemo ga i u sledećem mandatu.

СА 150.000 ГОДИШЊЕ НЕ МОЖЕ НИ ДО ЛАЈКОВЦА! Одборници СПС-ЈС предложили дупло веће путне трошкове за градоначелника Ваљева

Gradonačelnik Lazar Gojković na sednici SO

Ovako je odbornik Jedinstvene Srbije Dragan Popović Pop, na sednici Skupštine grada Valjeva, na kojoj je usvajan ovogodišnji budžet, komentarisao predlog da troškovi za putovanja i dnevnice gradonačelnika Lazara Gojkovića (SNS) iznose 150.000 dinara. Čak pola miliona dinara manje nego u budžetu 2020. godine, kada je gradonačelnik bio dr Slobodan Gvozdenović (SNS).

Odbornička grupa SPS - JS, predložila je da se putni troškovi gradonačelniku povećaju na 300.000 dinara, što vladajuća većina nije prihvatila.

- Sa predviđenih 150.000 godišnje, kada se oduzmu neradni dani i praznici, to je maksimalno 600 dinara dnevno za putne troškove i dnevnice, sa tim parama gradonačelnik ne može da stigne ni do Lajkovca - rekao je Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-JS. Zato smo dobronamerno predložili da se troškovi putovanja dupliraju. Siguran sam da će prilikom rebalansa budžeta iznos za te potrebe biti povećan na 450.000 dinara, da bi uopšte moglo da se putuje van Valjeva, radi kontakata sa republičkim organima i potencijalnim investitorima, širom Srbije, jer niko nama neće da dođe na noge.

Šef vladajuće odborničke grupe SNS Radojica Rstić, podsetio je da je jedan od prvih poteza gradonačelnika Lazara Gojkovića bio da sebi i drugim zaposlenima smanji plate. Naglasio je i da gradonačelnik do sada nijednu dnevnicu nije naplatio za putovanja van Valjeva.

- Ne mogu da se setim da li sam, za prethodna četiri meseca, ikada video gradonačelnika da po Valjevu vozi službeni automobil van radnog vremena - rekao je Rstić. - Gojković je predložio restriktivni budžet, brine o svakom dinaru i troškovima. I njemu ste našli da predložite da duplira sredstva za putovanja i dnevnice?! Ne znam kakvu poruku je predlagač hteo time da pošalje. Kada je briga o novcu i troškovima u pitanju, gradonačelnik Lazar Gojković to nikada neće prihvatiti, kao ni Gradsko veće, ni skupštinska većina.

NEĆE POVEĆANjE

- NIKAKVO povećanje sredstava za putovanja nije potrebno - kategoričan je gradonačelnik Lazar Gojković. - Postoji službeni automobil i on se koristi za službena putovanja. Od vazduha ne živim, hranim se kao i svi ostali, primam platu od koje valjda mogu da kupim nešto da pojedem. Ne mislim da će nam bilo ko doći na noge, daleko od toga. U protekla četiri meseca mnogo puta bio sam u Beogradu, a to tek planiram da intenziviram u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili