SRBI NA KIM DOBILI NOVI KROV NAD GLAVOM: Petar Petković podelio ključeve 36 stanova u Kosovskoj Mitrovici

D.Z.

06. 01. 2021. u 13:38

NEMA lepšeg poklona za državu Srbiju nego kao kada smo videli osmehe na licima ovih divnih ljudi kojima smo na Badnji dan uoči Božića uručili ključeve stanova, a upravo je Kancelarija za Kosovo i Metohiju uručila ključeve od 36 od 96 stanova koliko ih je ukupno sagradila u 2020 godini.

СРБИ НА КИМ ДОБИЛИ НОВИ КРОВ НАД ГЛАВОМ: Петар Петковић поделио кључеве 36 станова у Косовској Митровици

Foto: D. Zečević

Osam zgrada je sagrađeno u Kosovskoj Mitrovici, pet u Leposaviću, tri u Zubinom Potoku a dve u Zvečanu.

- Ovo je danas prilikom uručenja ključeva od stanova mladim bračnim parovima i višečlanim porodicama u Kosovskoj Mitrovici rekao Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je tom prilikom naglasio da će država Srbija nastaviti istim intenzitetom i tempom da ulaže i gradi na Kosovu i Meothiji ali i istakao da je izuzetno ponosan što su objekti sagrađeni u 2020 godini godini opterećenoj virusom korona kada je čitav svet stao.

- Posebno sam srećan što smo uspeli da završimo stanove i u njih uselimo pre svega mlade bračne parove sa puno dece a kada imamo dece onda imamo i budućnost.U izgradnju ovih osam zgrada uloženo je oko 330 milion dinara a uskoro, desetog januara kreće uređene partera, dok će potom uslediti konkurs i za ostale stanove. Gradeći svaku kuću, zgradu, krov, mi gradimo najbitnije i najčvršće temelje opstanka i osptanka na KiM - zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prenoseći dobitnicima stanova ali i Srbima sa Kosmeta za Badnji dan pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i cele Vlade koji će kako je istakao zajedno sa Srbima sa Kosmeta “nastaviti zajedničku borbu za bolju bidućnost na KiM”.

Čestitajući dobitnicima stanova Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice kazao je da nema ništa radosnije nego kada na Badnji dan neka porodica zna da će dobiti krov nad glavom.

- To svakako znači opstanak i ostanak na ovim prostorima i da potvrdimo onu našu izreku da “Odavde nema dalje” - rekao je predsednik Spirić dok je Goran Rakić predsednik Srpske liste rekao da će porodice koje su dobile stanove sve ostale praznike dočekivati u svojim novim stanovima i naglasiojedinstvo srpskog naroda na KiM bilo da se nalaze južno ili severno od reke Ibar.

Inače, direktor Petković će danas sa predstavnicima Srpske listeu popodnevnim satima, odnosno u 18,00 časova paliti badnjak u crkvi svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici dok će sutra obići nekoliko porodica u centralnom delu Kosmeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu