HUMANOST NA DELU: „Rotari klub“ pomaže ugroženima

D.N.

07. 01. 2021. u 14:38

ČLANOVI „Rotari kluba“ iz Amsterdama, Beograda, Kikinde i Požarevca, zajedničkom akcijom pomogli su u zbrinjavanju najugroženijih požarevačkih porodica.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: „Ротари клуб“ помаже угроженима

Foto FB

Pomoć je pristigla posredstvom novinara Slobodana Vasića, koji je uspostavio kontakt sa „Rotari klubom“ iz Amsterdama.

Tako je otpočela akcija u kojoj je samohranoj majci četvoro maloletne dece, Mirjani Ivković, uplaćena kirija za godinu dana unapred u stanu sa parnim grejanjem i svim priključcima.

Inače, ona je do sada sa decom živela u jednoj sobi u Ulici Rade Slobode, bez struje i vode, a često i bez grejanja. U akciji je pomoć pružena i porodici Filipović koja živi u ruiniranom objektu bez struje.

-Ovoj porodici nismo mogli da priključimo struju zbog formalnih razloga, jer oni nisu vlasnici zgrade. Zbog toga su na krovu montirani solarni paneli, kako bi imali struju za rasvetu i televizor - kaže Vasić.

Za porodicu Srećkov, takođe socijalno ugroženu,  na proleće će se pokrenuti akcija za adaptiranje kuće u kojoj žive, pored pruge na Sopotu. Vasić se zahvalio članovima „Rotari kluba“ na pomoći, kao i firmi iz Požarevca koja je solarne panele za porodicu Filipović dala po nižoj ceni i besplatno ih montirala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani