POMAMA ZA PCR TESTOVIMA: Složena epidemiološka situacija u Bijeljini

V. Mitrić

08. 01. 2021. u 12:11

NA LEČENjU u kovid bolnicama u Bijeljini je 60 bolesnika, od kojih je više od polovine obolelih sa teškom kliničkom slikom, a šesnaestoro je vitalno ugroženo, rekao nam je profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Opšte bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini.

ПОМАМА ЗА ПЦР ТЕСТОВИМА: Сложена епидемиолошка ситуација у Бијељини

Foto: V. Mitrić

Na lečenju u   kovid bolnicama u Bijeljini   je 60 bolesnika, od kojih je više od polovine obolelih sa teškom kliničkom slikom, a šesnaestoro je vitalno ugroženo, rekao nam je profesor dr Zlatko Maksimovič’, direktor Opšte bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini.

Foto: V. Mitrić

 

Na  respiratorima je sedmoro  bolesnih. U toku jučerašnjeg dana bila su tri  prijema. Stanje u Kovid bolnicama je nepromenjeno u odnosu na prethodne dane, manji je broj prijema, ali i dalje je veći broj sa  teškom kliničkom slikom.

-Poštovanje epidemioloških mera za sada je jedini način zaštite od korona virusa. Odgovornim ponašanjem zaštitićemo svoje i zdravlje drugih ljudi oko nas - saopšteno je danas posle sednice Kriznog štaba.

Zbog velikog broja zainteresovanih za PCR testiranje,  PCR laboratorija Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini, vanredno će raditi i u subotu, 9. januara odlučeno je jutros na sastanku Kriznog štaba bolnice.

Prijem uzoraka moguć je od 7 – 9 časova, analazi će se izdavati u nedelju u 9 časova na mikrobiologiji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)