JUBILARNA 165. GODIŠNJICA: Negotin 9. januara obeležava dan rođenja Stevana Mokranjca

S.M. Jovanović

08. 01. 2021. u 14:11

JUBILARNA 165. godišnjica rođenja Stevana Stojanovića Mokranjca u subotu 9. januara biće održana u Negotinu u skladu sa epidemiološkim merama.

ЈУБИЛАРНА 165. ГОДИШЊИЦА: Неготин 9. јануара обележава дан рођења Стевана Мокрањца

Foto: S.M.J.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ dan rođenja rodonačelnika srpske muzike obeležiće polaganjem cveća na spomen obeležja u dvorištu kompozitorove rodne kuće, delo vajara Nebojše Mitrića, kao i na njegovi bistu u gradskom parku koju je izradio vajar Milovan Krstić.


Slavski kolač u čast Svetog Stefana, trećeg dana Božića u podne, prerezaće u galeriji negotinske ustanove kulture jerej Marko Pajčin, starešina Crkve Svete Trojice u prisustvu domaćina slave i kolačara i bez prisustva gostiju.

-Zbog uvažavanja zdravstvenih mera republičke vlade i Opštinskog štaba za vanredne situacije o zabrani okupljanja većeg broja ljudi, izostaće muzički program i javna promocija časopisa „Mokranjac“.  Međutim, svim ljubiteljima godišnjaka za kulturu biće omogućeno da na sajtu Doma kulture, od 12,30 sati, razgledaju 22. izdanje časopisa, u PDF formatu. Promociju „Mokranjca“ organizatori će prirediti tokom narednih meseci, po poboljšanju epidemioloških prilika – ističe Jovanka Stefanović Stanojević, direktor Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Ova ustanova će 165 godina od rođenja najznačajnijeg muzičkog stvaraoca u srpskom romantizmu, kompozitora i pedagoga Stevana Stojanovića Mokranjca obeležiće na svom jutjub kanalu i koncertom Hora Crkve Svete Trojice“, koji je pod upravom Svetlane Kravčenko, priređen 2011. godine na 46. „Mokranjčevim danima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere