SLAVSKA TRPEZA ZA KORISNIKE NARODNE KUHINJE: Lep gest novosadske porodice Bajić uoči porodične slave Svetog Stefana

J. S.

08. 01. 2021. u 16:41

U SVETLOSTI najradosnijeg Praznika Hristovog Roždestva, blagočestiva novosadska porodica Bajić je – u slavu Božju a u čast svog molitvenog zastupnika Svetog arhiđakona Stefana – priredila slavsku trpezu za sve korisnike Narodne kuhinje Eparhije bačke, 8. januara 2021. godine, na praznik Sabora Presvete Bogorodice.

СЛАВСКА ТРПЕЗА ЗА КОРИСНИКЕ НАРОДНЕ КУХИЊЕ: Леп гест новосадске породице Бајић уочи породичне славе Светог Стефана

Foto: Eparhija bačka

- Zbog poštovanja propisanih epidemioloških mera, porodica Bajić nije bila u mogućnosti da organizuje slavsku sofru u svom domu kao prethodnih godina, te je, u želji da zablagodari svom nebeskom pokrovitelju na duhovnoj i molitvenoj zaštiti, odlučila da sve ono što bi pripremila za goste u svome domu pripremi i daruje korisnicima Narodne kuhinje.- saopšteno je iz Eparhije bačke u Novom Sadu.

Foto: Eparhija bačka

Pod okriljem Eparhije bačke Srpske Pravoslavne Crkve a uz Blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog Irineja, u okviru Dobrotvorne ustanove „Vladika Platon Atanacković”, pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi, od početka novembra 2020. godine funkcioniše Narodna kuhinja pod geslom „Bog iznad svega a čovek pre svega“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)