PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA: U Rudničko-takovskom kraju od početka epidemije korona odnela 75 života, ukupno zaraženo 1.296

M. B.

09. 01. 2021. u 11:05

JOŠ jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju, potvrđeno pozitivna na kovid-19, nažalost je preminula tokom minula 24 sata. Do ovog izveštanja, još nema zvaničnih podataka o broju novozaraženih korona virusom u tom periodu.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА: У Рудничко-таковском крају од почетка епидемије корона однела 75 живота, укупно заражено 1.296

Novosti

Prema izveštaju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupan broj zaraženih tim virusom, u ovom kraju, u takozvanom aktuelnom „trećem piku“ epidemije juče je bio 1.236.

- Na tri Kovid odeljenja ovdašnje Opšte bolnice, trenutno je hospitalizovano 47 pacijenata – izjavio je njen v.d. direktora dr Predrag Šutić. – Prema preseku jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju smešteno je njih 14, na Internom 20 i 13 na Neurologiji. U poslednja 24 časa, troje pacijenata otpustili smo kućama, a petoro primili na bolničko lečenje.

Statistiku epidemije Kovid-19u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaražena su ukupno 1.222 lica, uz 70 smrtnih žrtava.                               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)