NEPRESTANA BORBA SA KORONOM: 149 novoinficiranih u Mačvanskom okrugu

V. M.

10. 01. 2021. u 15:36

U MAČVANSKOM okrugu je registrovano, po najnovijim podacima, 149 ljudi inficiranih korona virusom.

НЕПРЕСТАНА БОРБА СА КОРОНОМ: 149 новоинфицираних у Мачванском округу

Loznica, iz ordinacije kovid ambulante.jpg

Broj novozaraženih najveći je u Šapcu(61), pa slede Loznica(27) i Bogatić(21).Ukupno obolelih od ove bolesti je 1855.Najviše ih ima u Šapcu(964), u Loznici(271) i u Bogatiću (270).

Kovid ambulante u svim gradovima i opštinama rade neprestano sa pojačanim brojem lekara i

Od početka pandemije, u martu, u šabačkom Domu zdravlja je, po rečima direktorkr dr Jasmine Stanković, Domu zdravlja,formirana je Kovid-19 ambulanta od Treće zdravstvene ambulante u okviru Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva.

- Opredeljena su tri ulaza u ambulantu: glavni koji je za pacijente, sa dezinfekcionim tunelom koji nam je donirala firma Korten art; drugi ulaz napravljen je prema Službi hitne medicinske pomoći, gde se nalazi i kabina, u koju ulaze deca i trudnice, za uzimanje briseva za PCR i antigensko tesitranje; treći ulaz je službeni za zaposlene u Kovid ambulanti -objašnjava dr Stanković.

- U samoj ambulanti oformljene su tri zone: crvena, žuta i zelena. Crvena zona, zarazna, je za pacijente sumnjive na Kovid 19 i one kojima je infekcija dokazana. Žuta zona je zona za presvlačenje zaposlenih koji izlaze iz crvene. Zelena zona, čista, je za zaposlene koji oblače ličnu zaštitnu opremu pre ulaska u crvenu zonu. U ambulanti se, pored kliničkog pregleda, uzorkovanja, odnosno uzimanja brisa za PCR ili antigensko testiranje, laboratorijske analize krvi, radi i RTG snimanje pluća. To se radi na mobilnom digitalnom rentgen aparatu, koji je Domu zdravlja ustupila Opšta bolnica Šabac.

Kao i u Loznici, Kovid ambulanta u Šapcu radi od 7 20 časova, a produženje radnog vreme je uvedeno 1 decembra prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK