NOVI SANITET ZA TRSTENIK: Hitna medicinska služba Doma zdravlja stalno na točkovima, transport pacijenata svakog dana

S. BABOVIĆ

11. 01. 2021. u 11:30

NOVO sanitetsko vozilo vredno 35.000 evra dopremljeno je Domu zdravlja „Dr Sava Stanojević“ u Trsteniku, a sredstva za nabavku neophodnog saniteta obezbedila je lokalna vlast ove opštine, odakle je transport pacijenata za Kruševac i ovdašnju Opštu bolnicu vrlo čest.

НОВИ САНИТЕТ ЗА ТРСТЕНИК: Хитна медицинска служба Дома здравља стално на точковима, транспорт пацијената сваког дана

Foto: Opština

Predsednica opštine Milena Turk navodi da će se nastaviti sa daljim ulaganjima u vozni park i opremu za potrebe zdravstvene ustanove, koja je u Trsteniku prva linija odbrane protiv epidemije.

- Mi smo i novim budžetom za 2021.godinu opredelili sredstva za DZ, ukupno 26 miliona dinara, što je za 10 miliona više u odnosu na prethodnu godinu-napominje Milena Turk, predsednica opštine. -Sve to kako bi omogućili bolji rad ove ustanove, nabaku opreme, sređivanje prostora i omogućimo dodatno zapošljavanje lekara i medicinskih sestara.

Cilj je da se obezbedi pravovremeno reagovanju u zdravstvenoj krizi, ali i što bolje funkcionisanje sistema u regularnim uslovima.

Trstenički Dom zdravlja do sada je imao 6 saniteta, kombi-vozilo za pacijente na dijalizi, kao i 28 putničkih vozila. Ipak, starost sanitetskih vozila i potrebe pacijenata su značajne.

Foto: Opština

 

-Saniteti su stari između 5 i 15 godina, obnova voznog parka uvek je dragocena, a naša hitna služba ima dosta angažovanja pri transportima pacijenata i to u vreme epidemije često radimo ka sekundardnim i tercijalnin zdravstvenim ustanovama, Beograd, Kragujevac, Kruševac-napominje dr Žaklina Ristić, direktorka DZ.

Foto: Opština

 

Trstenik je u poslednjem talasu epidemije najpogođenija opština u Rasinskom okrugu. Vanredna situacija je na snazi još od 30.septembra.Od početka epidemije zabeleženo je čak 1.769 pozitivnih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna