KOLAPS U OPŠTINI PRIJEPOLJE: Zavejani putevi, 500 domaćinstava bez struje

A. Rovčanin

11. 01. 2021. u 15:22

NA teritoriji opštine Prijpolje snežne padavine napravile su kolaps.

КОЛАПС У ОПШТИНИ ПРИЈЕПОЉЕ: Завејани путеви, 500 домаћинстава без струје

Foto: A. R.

Zbog nedostatka mehanizacije nisu u potpunosti pročišćena ni glavne gradske ulice, a do mesnih zajednica Babine, Kamena Gora, Kaćevo, Hisardžik i Zvijezd put je neprohodan.


- Danas na zasedanju Štaba proglasili smo vanrednu situaciju na ovim putnim pravcima.
Na osnovu rešenja koje imamo sa privrednim subjektima a koji su osposobljeni za čišćenje snega, odredili smo koje će putne pravce čistiti, i po kojoj ceni će biti angažovani - kazao je Esad Hodžić, zamenik predsednik opštine Prijepolje.

Ono što dodatno otežavca situaciju jeste da je zbog propalog tenedera, opština Prijepolje ovu zimu dočekala bez adekvatne mehanizacije, tako da je neophodna pomoć viših instanci kako bi nseg bio očišćen, a meštani normalno funkcionisali.

- Komunlano preduzeće nije adekvatno opremljeno, imaju zastarelu mehanizaciju. Zbog toga smo uputili molbu gradu Beogradu, koji će nam sutra ustupiti jedan kamion što će nam u mnogo olakšati čišćenje u narednom periodu - kazao je Hodžić dodajući da najveći problem u centru grada imaju zbog neporpisno parkiranih vozila koja otežavaju čišćenje.
Snežne padavine su prouzrokovale problem u snabdevanju električnom energijom, a preko 500 domaćinstava je bez struje.

- Prema rečima direktora pogona EPS-a u Prijepolju problem će biti saniran u toku današnjeg dana. Do sada nije bilo poziva za evakuaciju, sem intervnecija gde je zbog smrtnog slučaja poslata mehanizacija da očisti seosko groblje - navodi Hodžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili