DAN GRADA U SENCI KORONE: Niškim kolektivima i pojedincima uručena priznanja

D. ALIHODžIĆ

12. 01. 2021. u 06:08

TOKOM Svečane sednice Skupštine grada u Nišu, uručena su najznačajnija lokalna priznanja nazvana "11. januar".

ДАН ГРАДА У СЕНЦИ КОРОНЕ: Нишким колективима и појединцима уручена признања

Foto M. Lavrenčić

Ove godine, priznanja su uručena direktoru niškog Doma zdravlja dr Miloradu Jerkanu, vokalnom solisti nagrađene grupe "Lutajuća srca" Spomenki Đokić, te mr Novici Ranđeloviću, Miloju Brankoviću i Jeleni Seferović, ćerki anestetičara Saše Seferovića, koji je priznanje dobio posthumno.

Za nagradu je, inače, bilo kandidovano 16 kolektiva i devet pojedinaca koji svojim radom predstavljaju Niš u najboljem svetlu, a o laureatima je odlučivala komisija koju su činili predsednik Skupštine grada i čelnik Komisije za dodelu nagrada Boban Džunić, gradonačelnik Dragana Sotirovski i po jedan predstavnik SPC, Univerziteta u Nišu i Vojske Srbije.

- Ovo nije samo priznanje za dosadašnji rad, već i svojevrsni podstrek za buduća izuzetna dostignuća, kako bismo zajedno Niš podigli na još viši nivo prepoznatljivosti - istako je Džunić.

Inače, niški dom zdravlja je lane, u godini obeležavanja 75 leta od osnivanja, bio jedan od stubova zdravstvenog sistema - sa 125.000 pregleda pacijenata obolelih od kovida i oko četiri i po miliona ostalih anamnetičkih i dijagnostičkih procedura.

SAOBRAĆAJ

GRADONAČELNIK Dragana Sotirovski je od niške Policijske uprave zatražila pregled potreba ovdašnje Saobraćajne policije za povećanje bezbednosti u saobraćaju. Osim spiska opreme koja nedostaje - posle nedavne pogibije dvojice sugrađana u Bulevaru Medijana - lokalna samouprava očekuje i spisak "crnih tačaka", sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nesreća.

Muzički sastav "Lutajuća srca" je navršio pola veka postojanja, ali prošle godine je ostao bez jednog od osnivača - Miroljuba Jovanovića, popularnog Mike Tambure.

- Sigurna sam u to da nas Mika odnekud gleda i da će učestvovati u ovoj našoj radosti. Nagrada je još jedna obaveza za "Srca", da nastave dalje jer, kada smo koncertom u Domu vojske proslavljali 50 godina rada, sve emocije su izašle na površinu i tada sam prvi put videla Miku da plače na sceni - istakla je Spomenka Đokić.

Među nagrađenima je i ekonomski hroničar i publicista, te autor knjige pod naslovom "Niš u ratnom plamenu" mr Novica Ranđelović, a grad na Nišavi nije zaboravio ni anestetičara iz ovdašnjeg Kliničkog centra Sašu Saferovića, koji je letos izgubio bitku sa još aktuelnim virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)