OD ČEPOVA NABAVLJENE HODALICE: Akcija "Čepom do osmeha" prikupila sredstva za kupovinu pomagala osobama sa invaliditetom

S.BABOVIĆ

12. 01. 2021. u 13:24

TRI hodalice za osobe sa invalidtetom nabavljeno je u akciji neumornih članica Kola srpskih sestara u Kruševcu. Od septembra 2019. godine u akciji „Čepom do osmeha“, članice su prikupile čak 1.000 kilograma plastičnih zatvarača, što im je, zajedno sa donatorkom Jelenom Zajić iz Švajcarske nabave neophodna pomagala za kretanje.

ОД ЧЕПОВА НАБАВЉЕНЕ ХОДАЛИЦЕ: Акција Чепом до осмеха прикупила средства за куповину помагала особама са инвалидитетом

Foto: Kolo

Udruženje za cerebralnu paralizu dobilo je jednu klasičnu i jednu specijalnu hodalicu sa točkićima i sedištem, dok je jedna hodalica namenjena Centru za osobe sa invaliditetom.

-Najveću pomoć u akciji prikupljanja čepova dobili smo od mališana iz vrtića Predškolske ustanove „Nata Veljković“, kao i od đaka osnovnih škola u Kruševcu-napominje Snežana Stajković, predsednica kruševačkog Kola.

Foto: Kolo

 

-Učešćem u ovoj akciji deca jednako uče da brinu i o ekologiji i o onima kojima je pomoć potrebna. Brojni građani takođe su prepoznali značaj akcije.

Članice Kola srpskih sestara u Kruševcu neguju tradiciju jednog od najstarijih humanitarnih udruženja u Srbiji još od perioda pre Prvog svetskog rata. Aktivnosti nisu prekidale ni tokom epidemije virusa korona, a nedavno su darivale porodilište, Dečije odeljenje bolnice i Dom za decu „Jefimija“. Organizovale su i akciju prodaje badnjaka i od sakupljenog novca organizovaće izlet deci iz Doma. Nadaju se da će na dan Svetog Save biti u prilici da u skladu sa epidemiološkom situacijom posete Gerontološki centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)