NA KOVID ODELJENJIMA 51 PACIJENT: Nema preminulih od korone u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

12. 01. 2021. u 14:17

NEMA, srećom, prema zvaničnom izveštaju, preminulih u Rudničko-takovskom kraju od posledica kovid-19, tokom minula 24 sata.

НА КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 51 ПАЦИЈЕНТ: Нема преминулих од короне у Рудничко-таковском крају

Foto: M. Bošnjak

Opšta bolnica u Gornjem Milanovcuu, na tri Kovid odeljenja, trenutno ima hospitalizovanog 51 pacijenata, prema preseku jutros u osam sati.


- Na Grudnom odeljenju sada je smešteno njih 14, na Internom 23 i 14 na Neurologiji. Od svih njih, na korona virus pozitivno je 30, negativan test ima 13, a osmoro čeka rezultate testiranja, ili se testira. U poslednja 24 časa, jednog pacijenta otpustili smo kući, a petoro u istom periodu primili na bolničko lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić  v.d. direktora milanovačke Opšte bolnice.

Prema izveštaju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupan broj zaraženih tim virusom, u ovom kraju, u takozvanom aktuelnom „trećem piku“ epidemije do danas je zvanično 1.266.
Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaražena su ukupno 1.252 lica, uz 71 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)