BEZ STRUJE BROJNA SELA U NEGOTINU I KNJAŽEVCU: Nestanak električne energije zbog snežnih padavina

S.M.J.

12. 01. 2021. u 16:57

ZBOG obilnih snežnih padavina brojna sela u opštinama Negotin i Knjaževac nemaju električnu energiju.

БЕЗ СТРУЈЕ БРОЈНА СЕЛА У НЕГОТИНУ И КЊАЖЕВЦУ: Нестанак електричне енергије због снежних падавина

Foto: S.M.J.

U opštini Negotin trenutno je bez struje 12 sela, još od nedelje uveče. Struju nemaju potrošači u Jasenici, Šarkamenu, Popovici, Trnjanu, Malajnicu, Rečkoj, Mokranju, Crnomasnici, a bez napona je i ceo izvod Jabukovac, Urovica i Slatina. Od petka uveče bez struje su i domaćinstva u zaseocima Popadija i Turija u Plavni.

Niz ispada na elektroenergetskoj mreži uslovile su snežne padavine. Tokom ponedeljka ekipe negotinske i zaječarske Elektrodistribucije, uz pomoć kolega iz Niša radili su na kvarovima na niskonaponskoj mreži i 35 kilovoltnim dalekovodima Brusnik i Štubik koji strujom snabdevaju oko 20.000 potrošača u negotinskoj opštini, kao i sela u salaškoj regiji na teritoriji Grada Zaječara.

Iako su u Rajcu, Rogljevu i Smedovcu kvarovi otklonjeni juče, danas su ova sela ponovo ostala bez struje.

Nestanak električne energije prouzrokovao je niz problema budući da su i seoski vodovodi, poput onog u Mokranju, ostali bez napajanja pa meštani nemaju ni vodu. U većini sela se greju na električne kotlove pa se mnogi i bukvalno smrzavaju jer struje nema više od 30 časova.

Sneg je prouzrokovao brojne probleme i niz kvarova na elektroenergetskim objektima i u opštini Knjaževac. Bez napajanja su sela: Jalovik Izvor, Stanjinac, Gabrovnica, Papratna, Dejanovac, Aldinac, Drvnik, Božinovac, Krenta, Mučibaba.

Ekipe Elektrodistribucije Knjaževac uspele su da otklone kvar u Belom Potoku, koji je dobio struju, a u ostalim naseljima se još uvek radi na saniranju novonastalih kvarova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije