MANJI BROJ HOSPITALIZOVANIH NA TERITORIJI KRALJEVA: Registrovano 46 novih slučajeva infekcije

G. ĆIROVIĆ

12. 01. 2021. u 16:07

U KRALjEVAČKOJ opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je hospitalizovano 37 kovid pacijenata, četiri manje u odnosu na prethodni dnevni izveštaj.

МАЊИ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ НА ТЕРИТОРИЈИ КРАЉЕВА: Регистровано 46 нових случајева инфекције

Foto: G.Šljivić

Na intenzivnoj nezi je zbrinuto sedmoro, od kojih je dvoje na respiratoru, a petoro na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno, tokom minulih 24 sata, u ovoj ustanovi dvoje pacijenata je preminulo, četvoro je novoprimljenih, a šestoro je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je ukupno 108 pregleda.

Prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 236 testiranh uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 91 PCR i 145 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 46, saopštio je Gradski krizni štab.

Tokom minulih 24 sata, navodi se u saopštenju, preminuo je još jedan pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je od sredine marta prošle godine od posledica korone preminulo 166 Kraljevčana.

Od izbijanja epidemije, u gradu na Ibru je ukupno registrovan 10.271 slučaj infekcije, dok je u trećem talasu od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 8.815.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije