VELIKA OŠTEĆENJA NA VODOZAHVATU: Vlasotinčani bez vode za piće i narednih dana (FOTO)

I.M.

13. 01. 2021. u 16:46

ZBOG velikih oštećenja na vodozahvatu Vlasotinčani će i narednih nekoliko dana biti bez vode, a do zamene oštećenog cevovoda, usled obilnih padavina, snabdevaće se iz cisterni.

ВЕЛИКА ОШТЕЋЕЊА НА ВОДОЗАХВАТУ: Власотинчани без воде за пиће и наредних дана (ФОТО)

Foto: GU Vlasotince

- Oštećeno je više od 150 metara cevovoda, a brana na vodozahvatu je potkopana. Koristiće se, alternativno, brana na Rastavnici, ali raščićavanje terena i izvođenje radova trajaće još nekoliko dana. Broj cisterni je povećan kako bi građanima olakšali snabdevanje vodom za piće, dok se ne izvrši sanacija i spajanje cevovoda – kazao je Zoran Ilić, direktor vlasotinačkog „Vodovoda“.

Vlasotinčanima je u pomoć stigla cisterna iz Sokobanje, pomoglo je i preduzeće HSV kao i Vojska Srbije. Leskovačko JKP „Komunalac“ poslalo je dve cisterne, a JP „Vodovod“ iz ovog grada jednu. Stigla je i cisterna iz JKP „Vodovod“ u Lebanu, kao i iz vranjskog preduzeća „Komrad“ pa su, pored jedne vlasotinačke cisterne, građanima sada na raspolaganju sedam ovakvih vozila. One se kreću najavljenim trasama i biće na njima od 10 do 21 čas, osim kada idu na punjenje.

Sa direktorom JP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem, predstavnici lokalne samouprave i članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije, dogovorili su mere za hitnu popravku i spajanje cevovoda odnosno za obnovu potkopane brane na vodozahvatu, ali su i zaključili da je neophodno da se potom pripremi i projekat njene potpune sanacije.

S obzirom na to da je voda oštetila i deo novog puta Vlasotince – Svođe dogovorena je privremena sanacija ovog putnog pravca, dok se ne pripremi novo tehničko rešenje kojim će put biti zaštićen od reke u njegovoj blizini. To će biti učinjeno u koordinaciji preduzeća „Srbijavode“ i „Puteva Srbije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a