KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Povećan broj testiranih – manje pozitivnih

Игор Митић
Igor Mitić

13. 01. 2021. u 17:38

OD 304 rezultata koji su stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje pozitivan nalaz na virus korona ima 20 pacijenata sa područja Jablaničkog okruga. To je za tri osobe manje nego juče kada su stigle analize 194 uzorkovana pacijenta.

КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Повећан број тестираних – мање позитивних

Foto: I. Mitić

Prema današnjem izveštaju opakim virusom je zaraženo 11 od 198 testiranih Leskovčana. U Vlasotincu je registrovano šest, u Medveđi dva, a u Lebanu jedan novooboleli. Čeka se na još 25 rezultata pacijenata koji su uzorkovani u zdrastvenim ustanovama okruga.

U leskovačkoj kovid bolnici već drugi dan nema smrtnih ishoda, dok su u ponedeljak preminule dve osobe iz Lebana i Vučja, stare 82 odnosno 74 godine.

Trenutno je na bolničkom lečenju 117 osoba. U poslednja 24 časa primljeno je 12, a otpušteno 14 pacijenta. Na respiratoru su tri hospitalizovane osobe, od kojih su dve intubirane, dok terapiju kiseonikom prima 76 pacijenata.

U odnosu na ukupan broj ljudi na bolničkom lečenju pozitivan nalaz na opaki virus imaju 64, negativan 39, rezulate čekaju 12, a testiranje dve osobe. U kovid bolnici je 78 pacijenata iz Leskovca, 17 iz Vlasotinca, 12 iz Lebana, sedam iz Bojnika, iz Medveđe dva, a iz Vranja jedan.

U Jablanikom okrugu su od početka epidemije od posledica infekcije opakim virusom preminule 202 osobe. Od ovog broja kod 150 pacijenata i laboratorijski je potvrđeno prisustvo virusa korona, dok su ostali izgubili bitku sa ovom pošasti, sa sumnjom na virus, i pre nego što su testirani. U bolnicu su stizali sa veoma teškom kliničkom slikom.

Od ukupnog broja preminulih 147 je iz Leskovca, 26 iz Vlasotinca, 14 iz Lebana, sedam iz Bojnika, a pet iz Medveđe. Od početka epidemije ukupan broj zaraženih u Jablaničkom okrugu se bliži broju od 7.000 ljudi, a prosečna starost zaraženih iznosi skoro 47 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega