BEZ PLIVANJA ZA ČASNI KRST: Na Bogojavljenje neće biti tradicionalne manifestacije u Čačku

V. ILIĆ

13. 01. 2021. u 18:05

OVE godine neće biti organizovano tradicionalno plivanje za časni krst u Zapadnoj Moravi, kao što je to bio slučaj prethodnih godina na Bogojavljenje.

БЕЗ ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ: На Богојављење неће бити традиционалне манифестације у Чачку

Foto: arhiva

Ova odluka doneta je uz saglasnost starešine crkve Svetog Vaznesenja i organizatora plivanja SC “Mladost”, a zbog i dalje aktuelnih mera Kriznog štaba o broju lica koja se smeju okupiti na otvorenom prostoru.

Foto: arhiva

- Poznato je da je naš grad ovu lepu tradicionalnu manifestaciju podigao na jedan zaista visok nivo i da je plivanje za časni krst u Čačku najmasovnije i najposećenije u Srbiji. Jednostavno nismo u mogućnosti da napravimo selekciju učesnika, a još veći problem bi svakako bilo i poštovanje epidemioloških mera kada su u pitanju gledaoci. Ne postoji način da se nekome zabrani dolazak na gradsku plažu i jedinstven je stav da ove godine bude ovako. Imali smo i neke alternativne predloge, ali bi sve to pored epidemiološkog rizika na neki način i umanjilo značaj ove manifestacije - rekao je direktor SC “Mladost” Miloš Stevanić.

Na Bogojavljenje, 19. januara, sveštenstvo čačanske crkve uz rukovodstvo grada Čačka simbolično će obeležiti ovaj praznik uz osveštavanje vode Zapadne Morave. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna