BOLJI USLOVI ZA VIŠE BEBA: Grad Kikinda sa više novca finansira populacionu politiku

R. Šegrt

14. 01. 2021. u 10:06

ZA mere populacione politike Grad Kikinda će ove godine izdvojiti oko 95 miliona dinara i time poboljšati uslove života porodica sa decom.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ВИШЕ БЕБА: Град Кикинда са више новца финансира популациону политику

Foto R. Šegrt

Tako je u gradskom budžetu opredeljeno 6,3 miliona dinara za isplatu roditeljskog dodatka za prvo, a četiri miliona za drugo dete, kao i 4,2 miliona za bebi pakete za svako novorođenče. Jednokratna pomoć za prvo dete je 30.000, a za drugo 20.000 dinara. Novčanu pomoć od 10.000 dinara mesečno i dalje će, pola godine primati nezaposlene porodilje. Za tu namenu planirano je 10,5 miliona dinara.

Mladen Bogdan, Foto R. Šegrt

- Novina je da se sa milion dinara pomogne parovima koji žele da decu dobiju vantelesnom oplodnjom. I dalje ćemo finansirati boravak trećeg i četvrtog detete u vrtićima. Za prevoz učenika srednjih škola planirana su 33 miliona, a za prevoz studenata 12 miliona dinara. Za isplatu studentskih stipendija opredeljeno je oko 8,7 miliona dinara. Za druge jednokratne pomoći i za pomoć pri nabavci lekova opredeljeno je oko 2,6 miliona dinara, a za rad Narodne kuhinje 7,2 miliona dinara - navodi Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada.

NOVAC ZA LEČENjE

Od planiranih sredstava za proslavu Nove godine izdvojeno je milion dinara za lečenje dece. Novac će biti uplaćen Centru za socijalni rad, a posebna komisija će razmatrati zahteve u skladu sa pravilnikom o zdravlju dece i socijalnom kartom porodice.

On je najavio da će Gradska uprava osnovati Kancelariju za smanjenje siromaštva, a početkom aprila počeće projekat stambenog obezbeđenja socijalno ugroženih porodica.

Foto D. Milovanović

- Biće otvoreno i Prihvatilište za materijalno i stambeno nezbrinuta lica, koje je već opremljeno i čeka licencu. Imaće regionalni karakter i namenjeno je za ceo Severnobanatski okrug - najavio je Bogdan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024