BIĆE SLAVLJA DOGODINE: U skromnoj atmosferi Kraljevčani dočelaki pravoslavnu Novu godinu

G.Ćirović

14. 01. 2021. u 10:33

U SKLADU sa epidemiološkim merama, bez organizovanog dočeka i bez velike pompe, uz neizostavnu salvu petardi i vatromet tačno u ponoć, Kraljevčani su, uglavnom u svojim domovima i u krugu svojih porodica, dočekali pravoslavnu Novu godinu.

БИЋЕ СЛАВЉА ДОГОДИНЕ: У скромној атмосфери Краљевчани дочелаки православну Нову годину

Foto: G.Šljivić

Tako je i četvoročlana kraljevačka porodica Savić – bračni par Vladimir i Olga sa svojim kćerkicama Petrom (14) i Anikom (5), uz meze i po koju kapljicu kvalitetnog pića, simbolično ispratila staru i dočekala Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Foto: G.Šljivić

- I pre ove situacije sa korona virusom nismo baš bili ljubitelji tih masovnih okupljanja i dočeka na trgovima i sličnim mestima. Uvek je lepše, a i svečanije, u porodičnoj atmosferi – priča Olga, nezaposleni diplomirani ekonomista.

– Obično smo doček Nove godine slavili sa najbližim rođacima i prijateljima, ali ovog puta to, iz dobro poznatih razloga, nije bilo moguće.

Foto: G.Šljivić

Njen suprug Vladimir, diplomirani inženjer, dodaje da se u njihovom domu uvek više slavila ona „redovna“ Nova godina, dok se pravoslavna praktično samo prigodno i skromno obeležavala.

- Sutra je uobičajeni radni dan, tako da ni nema prostora za neko veliko opuštanje ili po koje piće više – dodaje Vladimir.

- Biće slavlja dogodine kada konačno pobedimo koronu.

Kraljevački ugostitelji su, kao i za doček Nove godine po Gregorijanskom kalendaru, ispoštovali ograničeno radno vreme, pa su svi lokali u centru grada zatvoreni u 20 sati. Osim onih koji su se vraćali sa posla, ni na ulicama nije bilo mnogo ljudi, tako da se sve do ponoći i kanonade pirotehničkih sredstava ni u vazduhu nije mogla osetiti slavljenička atmosfera.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a