STIGAO MATERIJAL ZA POPRAVKU CEVOVODA: Podeljena pomoć porodicama koje je ugrozila poplava

I.M.

02. 01. 2021. u 15:14

VIŠE od 20.000 Vlasotinčana se i dalje vodom za piće snabdeva iz cisterni, jer su obilne padavine nanele veliki štetu na vodozahvatu u nabujaloj Vlasini.

СТИГАО МАТЕРИЈАЛ ЗА ПОПРАВКУ ЦЕВОВОДА: Подељена помоћ породицама које је угрозила поплава

Foto: GU Vlasotince

Danas je stigao vodovodni materijal koji je naručen i uplaćen istog dana kada je došlo do havarije, a trenutno se obezbeđuje prilaz mestu kvara.

- Pokidan je deo cevovoda koji vodi do fabrike vode. Ne znamo na šta ćemo da naiđemo kada počnemo iskopavanja u koritu reke zbog čega su sve prognoze kada bi mogli da uspostavimo vodosnabdevanje veoma nezahvalne i nemoguće ih je dati. Kada zamenimo uništeni deo cevovoda stanje će biti mnogo izvesnije, a po dobijanju odobrenja Zavoda za javno zdravlje iz Leskovca o upotrebi vode obavestićemo građane – rekao je Bratislav Petrović, predsednik opštine.

Najugroženije porodice dobile su od lokalne samouprave pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu odnosno dezinfekciju. Radi se o 25 porodica iz romskog naselja pored Vlasine kao i o još desetak porodica u drugim delovima Vlasotinca. Komisije za procenu štete na stambenim objektima su izvršile popis svih objekata i stvari. Za one koji ne mogu da borave u svojim kućama opština je obezbedila smeštaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)