BORBA ZA PUNE KOLEVKE: Prve bebe u trsteničkoj opštini dobile poklone

S.BABOVIĆ

14. 01. 2021. u 15:44

PRVE dve bebe iz Trstenika koje su rođene u porodilištu u Kruševcu dobile su na poklon auto-sedišta,kao i novčanu čestitku od po 25.000 dinara u okviru borbe opštine za pobošljanje nataliteta. Za Trstenik,koji je između dva popisa izgubio oko 7.000 ljudi, ovo je, podvlače u lokalnoj samoupravi, samo jedan od načina na koji će se truditi da poprave demografsku sliku.

БОРБА ЗА ПУНЕ КОЛЕВКЕ: Прве бебе у трстеничкој општини добиле поклоне

Foto: Opština/S.Babović

- Svaka novorođena beba dobija 25.000 dinara,nastavljamo sa mesečnom podrškom nezaposlenim porodiljama sa 10.000 dinara, a podsećam i na podršku koju zadnjih godna daje država:100.000 dinara za prvorođenu bebu,10.000 dinara za drugo dete u periodu od dve godine,12.000 u desetogodišnjem periodu za treće,odnosno 18.000 dinara u istom periodu-podvlači Milena Turk,predsednica opštine Trstenik.

Turt dodaje i da su podsticaji sa oba nivoa važni kako bi u svakom smislu podržali roditelje, od podrške u finansijskom smislu u periodu kada su u većim izdacima,do novih modela podrške natalitetu,poput poklanjanja školskih knjiga i pribora za đake-prvake u trsteničkim osnovnim školama.

-Andrija je naše treće dete, brat i sestra su ga odlično prihvatili-kaže Maja Stojić,majka jedne od dve prve trsteničke bebe u 2021.godini.

Prva prinova u porodici Pavlović,ujedno je i prva beba rođena iz Trstenika. Otac devojčice,koja lepo napreduje, Jovan Pavlović zahvaljuje se na podršci koja dosta znači.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024