SNEG OSTAVIO SELA BEZ STRUJE: Proglašena vanredna situacija u delu opštine Knjaževac

S. M. J.

14. 01. 2021. u 16:49

MILAN Đokić, predsednik opštine Knjaževac doneo je odluku da u delu opštine proglasi vanrednu situaciju zbog havarije na energetskoj infrastrukturi izazvanim vremenskim nepogodama. U ovoj opštini zbog obilnih snežnih padavina i niskih temperatura poslednjih dana popucali su vodovi i bez struje je ostalo 14 sela i zaselaka u kojima pretežno živi starije stanovništvo.

СНЕГ ОСТАВИО СЕЛА БЕЗ СТРУЈЕ: Проглашена ванредна ситуација у делу општине Књажевац

Foto: Opština Knjaževac

Struju nemaju Kandalica, Staro Korito, Drvnik, Aldinac, Balinac, Dejanovac, Papratna, Pričevac, Gabrovnica, Jalovik Izvor, Šesti Gabar, Stanjinac, deo Ćustice i Ravno Bučje.

Foto: Opština Knjaževac

-Kvarovi se saniraju, a mi nećemo dozvoliti da ljudi u udaljenim naseljima budu životno ugroženi zbog nedostatka hrane, ili lekova. Sve te ljude ćemo obići, odneti im životne namirnice, lekove, obezbediti zdravstvenu zaštitu – kaže predsednik Opštine Milan Đokić.

Lokalna samouprava, istakao je on obezbediće i agregate onima kojima su potrebni. Brine ih jedino i koliko će dugo trajati popravka, s obzirom da rad ekipama otežavaju vremenski uslovi.

-Radi se na popravci visokonaponske mreže, ali brine nas procena da će radovi na popravci niskonaponske mreže od trafoa do korisnika, trajati mesecima zbog niskih temperatura i velikih količina padavina – istakao je Milan Đokić.

Kako je u opštini Knjaževac u prvih deset dana godine palo čak 113 litara padavina po metru kvadratnom biće formirana i komisija koja će proceniti štete na infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu nastavu zbog bujičnih voda.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)