I PRED PANDEMIJE PROJEKTI NISU STALI: Uprkos teškoćama uspešna godina za Bačku Topolu

J. L.

14. 01. 2021. u 17:11

UPRKOS svim teškoćama koje je donela pandemija virusa kovid 19, lokalna samouprava u Bačkoj Topoli godinu iza nas smatra uspešnom.

И ПРЕД ПАНДЕМИЈЕ ПРОЈЕКТИ НИСУ СТАЛИ: Упркос тешкоћама успешна година за Бачку Тополу

Foto: SMV Bačka Topola

-Iza nas je dosta teška godina, bili smo u stalnoj borbi protiv nevidljivog neprijatelja. Bilo je mnogo pravila, mera, uredbi.   

U opštini Bačka Topola svi su se pridržavali prpisanih pravila i zahvaljujući tome možemo da kažemo da je prošla godina bila uspešna, nije bilo većih zastoja na realizaciji velikih projekata – smatra Arpad Fremond, predsednik opštinske odbora Saveza vojvođanskih Mađara, koja u opštini ima odborničku većinu i lokalnu vlast vodi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Po njegovim rečima, u budžetu za 2021. godinu nisu smanjeni iznosi predviđeni za razvoj i velike projekte, izgradnja bazena odlično napreduje i to je investicija od posebnog značaja, a u narednom periodu žele da se bolje fokusiraju na gradnju hotela.

-Sredstva za prečistač voda i kolektor su već obezbeđena. To je veoma značajno u  pogledu zaštite životne sredine i ako ove godine sve bude išlo po planu moći ćemo da završimo ovaj projekat – dodaje Fremond. - Pokrajina konstantno podržava ove projekte i imamo lokalne resurse na raspolaganju. Ono što je još važno ove godine je da od jeseni prvi đaci uđu u Dom učenika. 

Uz sve ovo, očekuje se i završetak izgradnje stadiona, ali mora da se obezbedi i neophodna infrastruktura oko njega. Sem u gradsku sredinu, ulaže se i u okolna sela Staru Moravicu, Bajšu, Pačir, Novo Orahovo, Gunaroš...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)