MLADIM GLUMICAMA BOJANI MILANOVIĆ I SONJI ISAILOVIĆ NAGRADA „PEĐA TOMANOVIĆ“: Lik DŽenis DŽoplin spektakularno dočarale

Z. GRUMIĆ

15. 01. 2021. u 15:48

NAGRADA „Predrag Peđa Tomanović“ za minulu godinu ravnopravno je dodeljena mladim glumicama Sonji Isailović i Bojani Milanović za zajednički ostvarenu naslovnu ulogu u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin“ koju je prema tekstu Tijane Grumić režirala Sonja Petrović, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu.

МЛАДИМ ГЛУМИЦАМА БОЈАНИ МИЛАНОВИЋ И СОЊИ ИСАИЛОВИЋ НАГРАДА „ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“: Лик Џенис Џоплин спектакуларно дочарале

Foto: Z. Grumić

- Obe tumače, glumački i pevački, vrlo zahtevnu ulogu Dženis Džoplin. A snagom dara, neverovatnom energijom i veštinom interpretacije, donose izuzetan kvalitet i istinsko uživanje za publiku – navedeno je u obrazloženju žirija u sastavu Valentin Vencel (predsednik), Nataša Gvozdenović i Predrag Štrbac.

Foto: Z. Grumić

Laureate nagrade, koja nosi ime izuzetno darovitog glumca SNP-a Predraga Tomanovića (1964-1993), predstavili su upravnik SNP Zoran Đerić i direktor Drame Milovan Filipović, koji je naglasio da je ta predstava obeležila proteklu godinu u najstarijem domaćem profesionalnom teatru. Novinarima su se obratile i Milena Tomanović i Helena Mihić, majka i sestra prerano preminulog prvaka drame SNP-a.

Dobitnice tog vrednog glumačkog priznanja s tradicijom dugom više od dve ipo decenije, izjavile su da im je ta nagrada i velika podršška za budući rad, ističući izvanrednu saradnju kompletne ekipe predstave koju je publika izuzetno dobro prihvatila.

- To što smo naslovnu ulogu igrale zajedno samo nam je pomoglo. Ali svi iz ekipe su zaslužni za ovaj uspeh – dodala je Bojana Milanović.

Foto: Z. Grumić

Istoimenu godišnju nagradu za najboljeg studenta studijskog programa glume na srpskom jeziku, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, dobila je Anica Petrović.

Nagrada „Peđa Tomanović“ biće dobitnicama uručena sutra (u subotu) posle predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin“, koja na Sceni SNP „Pera Dobrinović“ počinje tačno u podne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije