PIJACA KAO UKRAS GRADA: Obnovljena zelena tržnica u Somboru počela sa radom

J. BEKIĆ

16. 01. 2021. u 07:40

RADNICI JKP "Prostor" u Somboru nedavno su okončali radove na rekonstrukciji "Pijace u lancima" koja se nalazi u centru grada.

ПИЈАЦА КАО УКРАС ГРАДА: Обновљена зелена тржница у Сомбору почела са радом

foto J. Bekić

Izgrađena je atmosferska kanalizacija, uređen pijačni plato između Robne kuće i Župnog dvora, pa je pijačni prostor pored Robne kuće i Gradske kuće, nekad decenijsko ruglo grada, dobio novi -lepši izgled.

Na lepom uređenom prostoru postavljeno je blizu 200 novih multifunkcionalnih tezgi u tri veličine, u kojima prodavci mogu da skladište robu. Tezge su natkrivene, pa trgovci više neće kisnuti i biti izloženi suncu kao do sada. Uređenje pijace je trajalo šest meseci i za to vreme, koje su prodavci proveli na "ćelavom trgu" iza starih betonskih tezgi, nisu imali ugovore i nisu plaćali rezervaciju. Zato će sada plaćati rezervaciju od devet meseci, odnosno do 30. septembra.

VIDEO-NADZOR SA 16 KAMERA

NA prostoru rekonstruisane pijace biće postavljen i video- nadzor sa 16 kamera. Svaki pokušaj nesavesnog oštećenja novih tezgi i mobilijara na pijaci biće snimljen, a vinovnici otkriveni i privedeni pravdi.

Početna cena rezervacije pojedinačne tezge i tezge na cvetnoj pijaci iznosi 37.500 dinara. Cene su nešto više u poređenju sa prethodnom licitacijom iz 2019, kada je godišnji zakup tezge prve kategorije bio 34.000, a prodajnog mesta na cvetnoj pijaci 26.700 dinara.

U JKP "Prostor", preduzeću koje upravlja pijacama, kažu da će posle isteka perioda od devet meseci sagledati i proceniti da li su one bile previsoke ili ne, i ta procena će se uzeti u obzir kada se bude formirala godišnja cena rezervacije tezgi.

Ko želi prostraniju pijačnu tezgu, moraće da zavuče ruku u džep. Šest velikih ,takozvanih VIP tezgi ponuđeno je pijačnim prodavcima za period januar-septembar po početnoj ceni od 112.500 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024