POČELA VAKCINACIJA U ŠAPCU: Štab pozvao sugrađane da se prijave za imunizaciju

V.Mitrić

16. 01. 2021. u 11:54

U ŠAPCU danas počinje vakcinacija protiv virusa korona starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ШАПЦУ: Штаб позвао суграђане да се пријаве за имунизацију

Foto: Depositphotos

Gradski štab za vanredne situacije pozivao je sve sugrađane da nastave da se prijavljuju preko portala, s obzirom na to da je država obezbedila dovoljne količine vakcina, a da će Grad Šabac obezbediti sve preduslove za vakcinaciju.

Pošle dužeg vremenskog perioda zabeležen je veći broj kontrolnih nego prvih pregleda u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravalja ,"Dr Draga Ljočić".

U Šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je ukupno 164 pacijenta, a 17 su korisnici Gerontološkog centra Šabac. U poslednja 24 časa primljen je jedan korisnik na bolničko lečenje, dok se dest korinika trenutno nalazi na kiseoničkoj potpori u samom centru.

Jedan kovid pozitivan korisnik, koji je bio u terminalnoj fazi maligne bolesti, preminuo je u samoj ustanovi. Dodatnim epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su još dva zaposlena kovid pozitivna, a bili su porodični kontakti.

Iz štaba apeluju na sve sugrađane da iskoriste mogućnost dodatne zaštite putem vakcinacije, ali i da nastave da poštuju sve predviđene mere jer samo zajedno možemo pobediti virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)