EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Nova 64 slučaja, smanjuje se broj pacijenata u Opštoj bolnici

S. B.

16. 01. 2021. u 14:56

JOŠ 64 novoinficiranih virusom korona registrovano je u Rasinskom okrugu prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, gde navode da je broj pacijenata na kovid odeljenjima Opšte bolnice danas 111, što je 10 manje u odnosu na petak.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РАСИНСКОМ ОКРУГУ: Нова 64 случаја, смањује се број пацијената у Општој болници

Foto: S. Babović

Opada i broj novozaraženih u okrugu: u Kruševcu je 36 potvrđenih slučajeva,u Aleksandrovcu 16,Trsteniku sedam, u Ćićevcu tri i po jedan slučaj virusa korona potrvđen je u Varvarinu i u Brusu.

Od početka epidemije, u Kruševcu je registrovano 5.323 slučaja virusa, 1.832 jezabeleženo je u Trsteniku,1.1813 u Aleksandrovcu, 493 u Varvarinu, 459 u Ćićevcu,kao i 455 u Brusu. Izlečenim se smatra 8.871 osoba, dok je od početka epidemije, prema zvaničnim podacima, 159 smrtnih slučajeva, koji se dovode u vezu sa KOVID infekcijom.

Kako su „Novosti“ objavile danas prepodne, prvih 20 Kruševljana starijih od 75 godina prijavljenih za imunizaciju putem portala eUprave, primilo je u Domu zdravlja Kruševac vakcinu Fajzer/Biontek i kako su posvedočili za „Novosti“ dobro se osećaju.

Prema rečima direktorke DZ, dr Marine Kostić, do sada je oko 500 lica vakcinisano u Kruševcu pod okriljem ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a