POČELA VAKCINACIJA NAJSTARIJIH NOVOSAĐANA: Fajzerova vakcina za prvih 100 na spisku (FOTO)

Z. GRUMIĆ

16. 01. 2021. u 19:08

U DOMU zdravlja „Novi Sad“ danas od deset časova počela je vakcinacija građana starijih od 65 godina,a Fajzerovu vakcinu primilo je prvih 100 Novosađana, koji su se za imunizaciju prijavili putem E-uprave.

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА НАЈСТАРИЈИХ НОВОСАЂАНА: Фајзерова вакцина за првих 100 на списку (ФОТО)

Foto: Z. Grumić

Prvom danu vakcinisanja najstarijih sugrađana, u prostoru starog dela objekta „Jovan Jovanović Zmaj“, prisustvovao je direktor Doma zdravlja prof. dr Veselin Bojat koji je tom prilikom istakao da vakcina ima dovoljno i da se ta ustanova pripremila za vakcinaciju velikog broja građana.

- Imamo verovatno najviše u našoj zemlji pripremljenih i obučenih ekipa, koje su spremne da u svakom momentu na odgovarajući način vakcinišu veliki broj građana – izjavio je i napomenuo da će prvo biti vakcinisani građani sa spiska.

On je dodao da će vakcinacija u narednim danima biti organizovana na više punktova u gradu kako bi bila obavljena u što boljim uslovima.

Prva na novosadskom spisku za vakcinaciju građana bila je penzionerka Slobodanka Todorović (82) koja nakon davanja anamnestičkih podataka i razgovora sa lekarom primila vakcinu.

- Pročitala sam u novinama da počinje vakcinacija i sama sam se prijavila. Ova teška situacija traje predugo, već skoro godinu dana i jedva sam čekala da počne vakcinisanje – izjavila je ona „Novostima“.

I penzioner Dragutin Vujačić, među prvim Novosađanima koji su vakcinisani, poručio je da bi svi trebalo da prime vakcinu protiv korona virusa da se, kako je rekao, tako zaštitimo i „izvučemo iz ove muke“.

Prethodnih nekoliko dana u Novom Sadu je vakcinisano više od 1.500 osoba, među kojima su oni u domovima za stare i medicinsko osoblje u „crvenoj zoni“ Kliničkog centra i u Domu zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna