UREĐENE PROSTORIJE BK MAČVA: Boks se vraća u Šabac

V. MITRIĆ

16. 01. 2021. u 22:57

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin su, uz prigodnu svečanost, otvorili rekonstruisane prostorije Bokserskog kluba „Mačva“ u okviru Sportsko rekreativnog kompleksa „Stari grad“.

УРЕЂЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ БК МАЧВА: Бокс се враћа у Шабац

Foto: GU Šabac

Bokserski klub „Mačva“ je jedan od klubova sa najvećom tradicijom.

- Sala koja je potpuno renovirana otvoriće svoja vrata za svu decu i mlade, kako bi mogla besplatno da treniraju. Grad Šabac finansijski će pomoći boksu jer ovi ljudi zaslužuju našu podršku. Cilj nam je da vratimo staru slavu boksu . Plan je da na proleće organizujemo tradicionalni internacionalni turnir „Zlatna čivija”, naravno, ukoliko nam epidemiološka situacija bude dozvolila. Podržaćemo sve klubove koji okupljaju veliki broj dece koja žele da se bave sportom. Siguran sam da će ovaj bokserski klub, na ovaj način, uz profesionalni pristup radu vratiti Šabac na staze uspeha i da ćemo ponovo imati šampiona -kaže gradonačelnik Pajić.

Branislav Jovičić, direktor Bokserskog kluba „Mačva” ističe da je „prezadovoljan novim prostorijama, jer su došli u situaciju da klub dignu iz pepela i vrate na stare staze slave i velikog uspeha“. 

- Posle osam meseci ulaganja truda i rada danas imamo novu salu koja je dovedena do savršenstva. Neki od radova još nisu završeni, onoliko koliko nam finansije budu dozvolile, toliko ćemo se truditi da još poboljšamo uslove - poručuje Jovičić. - Cilj je da deca stasavaju uz sport, ali pre svega da budu formirane ličnosti kako bi posle bili dobri sportisti.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, kaže za „Novosti“ je da je „Mačva“ jedan od najstarijih i najprepoznatljivijih bokserskih klubova na prostoru bivše Jugoslavije. Prema njegovim rečima, „odlično je što se ovaj plemeniti sport, na najbolji način vratio u ovaj deo Srbije, po čemu je bio čuven decenijama“.

- Siguran sam da će klub ponovo zasijati starim sjajem kao nekada. Verujem da će ova sala iznedriti nove šampione koji će osvajati nove medalje ne samo za Šabac, nego i za Srbiju na evropskim i svetskim takmičenjima. Nastavićemo da podržavamo ovaj klub. Članovi Mačve besplatno će sudelovati na kampovima Bokserskog saveza Srbije. Tu smo za obuku svih koji su zainteresovani za trenerski, sudski ili supervizijski posao - rekao je Borovčanin i najavio da uskoro stiže grupa trenera sa Kube, te da je plan da jedan   vremenski period provedu u Šapcu i pomognu u radu Mačvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!