OBEZBEĐENO PET ŠLEPERA VODE: Ministar Tončev obišao poplavljena područja

J.S.

18. 01. 2021. u 11:54

NOVICA Tončev, ministar bez portfelje zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, posetio je područja ugrožena poplavama u Vlasotincu i Vladičinom Hanu.

ОБЕЗБЕЂЕНО ПЕТ ШЛЕПЕРА ВОДЕ: Министар Тончев обишао поплављена подручја

Foto: J.S.

On kaže za Novosti da se obratio svim pogođenim nerazvijenim opštinama kako bismo saznali šta je prioritet u rešavanju situacije, kako bismo brzo i efikasno odreagovali i pružili neophodnu pomoć.


On je sa svojim saradnicima posetio najpre Vladičin Han, a zatim i Vlasotince.  U Hanu se sastao sa predsednikom opštine Goranom  Mladenovićem Danas sam se sastao sa Goranom Mladenovićem, predsednikom opštine Vladičin Han, jer je bio  uznemiren katastrofom koja se dogodila na Jugu Srbije.

Foto: J.S.

 

- Kada kažem da sam uvek na licu mesta, da mi je važno da lično steknem uvid u situaciju i pružim pomoć to zaista i mislim. Moj Kabinet je odmah nakon katastrofalnih poplava, koje su zadesile jug Srbije, kontaktirao nerazvijene opštine sa upitom o šteti i prioritetma za uspostavljanje normalnog funkcionisanja. Ja već aktivno obilazim ugrožena područja – kaže Tončev.


On se u Vlasotincu sastao sa predsednikom opštine Bratislavom Petrovićem, koji je kao najveći problem naveo prekid u vodosnabdevanju što direktno utične na 25.000 stanovnika. Obezbeđeno je pet šlepera flaširane vode, a o daljim prioritetima u otkljanjanju posledica se razgovara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024