DONACIJA ZLATA VREDNA: Podela flaširane vode za piće meštanima Vlasotinca i okoline

I.M.

18. 01. 2021. u 14:12

ČLANOVI Štaba za vanredne situacije, radnici lokalnih javnih preduzeća i volonteri počeli su u nedelju podelu flaširane vode za piće koja je stigla u ovu opštinu.

ДОНАЦИЈА ЗЛАТА ВРЕДНА: Подела флаширане воде за пиће мештанима Власотинца и околине

Foto: GU Vlasotince

Osim građana flaširanu vodu dobile su i škole kao i fabrike. Podela vode obavlja se uz pomoć malih kamiona i dvadesetak kombija, a deli se po principu „od kuće do kuće“.

- Prve količine koje su stigle biće podelje u gradskom delu naselja, a kada za par dana stignu nove njih ćemo podeliti stanovništvu u seoskim naseljima – rekao je Milan Jović, predsednik Skupštine opštine i dodao da će svako domaćinstvo, u zavisnosti od broja članova, dobiti od jednog do tri paketa.

U Vlasotince je, posredstvom Vlade Srbije, stiglo pet šlepera vode za piće, a još toliko tek treba da bude dopremljeno u ovu opštinu.

Oko 24.000 Vlasotinčana i okoline, koji se snabdevaju vodom iz sistema ovdašnjeg JKP „Vodovod“ imaju samo tehničku vodu. Ona je obezbeđena četiri dana nakon što je došlo do oštećenja cevovoda i brane na vodozahvatu od kada se svi korisnici vodom za piće snabdevaju iz cisterni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima