HUMANITARNA AUKCIJA ZA ČASNI KRST: Umesto bogojavljanskog plivanja smederevci skupljaju novac za lečenje Filipa Ivanovića

J.I.

18. 01. 2021. u 14:19

DOSADAŠNjI smederevski pobednici tog nadmetanja, organizovali su humanitarnu aukciju za ovogodišnji Časni krst, a novac će biti uplaćen za lečenje desetogodišnjeg Smederevca Filipa Ivanovića.

ХУМАНИТАРНА АУКЦИЈА ЗА ЧАСНИ КРСТ: Уместо богојављанског пливања смедеревци скупљају новац за лечење Филипа Ивановића

Foto:FB

– S obzirom na to da ove godine, zbog epidemiološke situacije, nema plivanja za Časni krst, došli smo na ideju da „plivamo“ ujedinjeni za našeg drugara Filipa Ivanovića, kome je neophodan novac za operaciju. Pozivamo sve ljude u Srbiji i inostranstvu da učestvuju u aukciji koja traje do 19. januara do 20 časova, poručuje Srbislav Čiplić, organizator aukcije i petostruki osvajač Bogojavljenskog krsta.

Bogojavljenski časni krst za 2021. godinu je napravljen od slavonskog hrasta i osveštan u sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Smederevu. Početna cena je simbolična – 2021 dinar. Poslednja ponuda je 50.000 dinara.

Za Časni krst može se licitirati putem javne licitacije. Za one koji nisu u mogućnosti da učestvuju u licitaciji, organizatori apeluju da pošalju poruku 699 na 3030.

Filip (10) je rođen kao zdravo dete, a prvi znaci bolesti ispoljili su se 2019. godine. Utvrđeno je da boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva i započeta je primena hemioterapija.

Filip se nakon operacije i hemioterapije vratio izlečen kući. Međutim, nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Trenutno se nalazi u bolnici u inostranstvu gde prima hemioterapiju i priprema se za još jednu operaciju ili imunoterapiju. Novac neophodan za ovu namenu trebalo bi da bude prikupljen do 8. februara.

Foto:FB

Tekst potpisa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih