NA KOVID-19 POZITIVNE JOŠ 22 OSOBE: Epidemija virusa korone u Rudničkko- takovskom kraju

M. B.

18. 01. 2021. u 14:23

U RUDNIČKO-takovskom kraju smanjuje se, po današnjim zvaničnim izveštajima, broj osoba potvrđeno novozaraženih kovidom-19 koji do ovog izveštavanja iznosi 22.

НА КОВИД-19 ПОЗИТИВНЕ ЈОШ 22 ОСОБЕ: Епидемија вируса короне у Рудничкко- таковском крају

Foto D.Milovanović

Ukupan broj potvrđeno zaraženih korona virusom, u ovom „trećem piku“ epidemije je 1.345. Od njih, 549 lica je do sada izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preostala lica, pozitivna na ovu zarazu, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod nadzorom Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora te ustanove.

U Kovid ambulanti tog Doma, tokom minulog vikenda obavljeno je tri stotine pregleda, urađen je 51 antigenski test, uzeto 16 nazofaringealnih briseva. Iz te ambulante, šest osoba je, tokom vikenda, upućeno na hospitalizaciju.

Smanjuje se, srećom, i broj pacijenata hospitalizovanih na tri Kovid odeljenja Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, sa sumnjom ili dokazom na prisustvo korona virusa. Prema potvrdi dr Predraga Šutića, v.d. direktora te bolnice, taj broj je juče (17. januara) bio 29.

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 12 pacijenata, desetoro na Internom i sedam na Neurologiji. Od njih, pozitivan rezultat na test kovida-19 ima njih 21, osmoro je negativno – potvrdio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora ove Opšte bolnice.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.345 lica, uz 73 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest