ČISTE SNEG I SA "TUĐIH" PUTEVA: Komunalci u Vrbasu i Srbobranu održavaju saobraćajnice, ne sporeći se oko nadležnosti

Z. Rajić

19. 01. 2021. u 10:18

ZIMSKE službe javnih komunalnih preduzeća u susednim opštinama Vrbas i Srbobran, dočekale su sneg dobro "naoružane" mehanizacijom i agregatima, pa osim puteva koji su u njihovoj nadležnosti, čiste i one za koje nisu zadužene.

ЧИСТЕ СНЕГ И СА ТУЂИХ ПУТЕВА: Комуналци у Врбасу и Србобрану одржавају саобраћајнице, не спорећи се око надлежности

Foto JKP Komuinalac

Pet ekipa RJ "Čistoća" vrbaskog JKP "Komunalac" mašinama su uklonile sneg sa puteva prvog, drugog i trećeg prioriteta. Sa pet vozila su na teren izašli i radnici JKP "Graditelj" iz Srbobrana, koji su učinili prohodnim sve lokalne puteve i ulične kolovoze.

- U prvoj ovogodišnjoj akciji čišćenja snega utrošeno je 30 tona soli, 6 tona rizle i oko 500 kilograma magnezijum-hlorida za pešačke staze. Za celu sezonu je nabavljeno 350 tona soli, 50 tona rizle, 4 tone magnezijum-hlorida i 20 tona hladne asfaltne mase za urgentno krpljenje udarnih rupa - naveo je rukovodilac PJ "Čistoća" u Vrbasu Alen Bulajić.

Miloš Jovanović, direktor JKP "Graditelj" u Srbobranu, ističe da je još 15. novembra obezbeđena dovoljna količina agregata za tretiranje snega, leda i poledice, a zajedno sa snegom ovih dana je stiglo još 50 tona soli. On napominje da su, osim kolovoza, očišćeni i svi trotoari i pristupi pešačkim prelazima.

- Naša je dužnost da održavamo samo lokalne puteve, ali mi samoinicijativno očistimo i regionalne saobraćajnice u sva tri naselja u opštini - Srbobranu, Nadalju i Turiji, jer ne želimo da čekamo službe "Bačka-puta", kojima su ti pravci drugog ili trećeg prioriteta - objasnio je Jovanović.

BRIGA O MOSTU

MOST preko Velikog bačkog kanala u Srbobranu je u nadležnosti "Puteva Srbije", ali ga komunalci potpuno očiste, uključujući i staze, prilaze i stepeništa na ovom objektu.

Foto Privatna arhiva

- To činimo, jer smo svesni da veliki broj građana iz naselja Vašarište ima potrebu da već rano ujutro pređe most - naglasio je Jovanović.

Putari "Komunalca" čiste sneg u gradu i glavne ulice u selima opštine, kao i lokalne puteve Ravno Selo - Kulpin, Savino Selo - Kosančić i Kucura - Zmajevo. Pravci Vrbas - Bačko Dobro Polje - Zmajevo i Vrbas - Kucura su od prošle sezone u nadležnosti "Bačka-puta".

BEZBEDNO Putari u Srbobranu održavaju trotoare, Foto Privatna arhiva

- Ulice Klare Feješ Mire, Oktobarska, Danila Bojovića i Ivana Milutinovića u Vrbasu, kao i obilaznica, u nadležnosti su "Puteva Srbije", ali ih ipak mi održavamo, zbog naših građana. Takođe, svake godine, kad očistimo naše puteve, čija je dužina oko 260 kilometara, sređujemo i one koji su u domenu "Bačka-puta" - rekao je Bulajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!