NA IMUNIZACIJU I NAREDNIH DANA: U kuršumlijskom Domu zdravlja vakcinisani građani sa Kosmeta

D. Z.

19. 01. 2021. u 15:42

ZBOG nemogućnosti da Ministarstvo zdravlja Srbije dopremi vakcine protiv kovida 19 na Kosovo i Metohiju, građani sa Kosmeta kako je najavio i predsednik Aleksandar Vučić vakcinisaće se u prvim opštinama nadomak administrativnih linija, odnosno Raški, Kuršumliji, Bujanovcu i Vranju.

НА ИМУНИЗАЦИЈУ И НАРЕДНИХ ДАНА: У куршумлијском Дому здравља вакцинисани грађани са Космета

Foto: J.S.

 Prema saznanjima “ Novosti “ danas (u utorak) je u kuršumlijskom Domu zdravlja već vakcinisano 250 pacijenata sa Kosmeta koji su imali organizovan autobuski prevoz iz nekoliko sredina na Kosmetu.

-Vakcine su danas primili naši sunarodnici iz Orahovca, Prilužja, Gračanice i još nekoliko sredina sa Kosmeta-potvrdila je za naš list dr Uranija Petrović,direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja napominjući da se za sada na spisku ove ustanove za imunizaciju nalazi oko 700 građana sa Kosmeta za koje su namenski stigle vakcine iz Ministarstva zdravlja.

-Naravno da su ekipe naše ustanove uvek na raspolaganju našim ljudima ali i svim žiteljima Kosmeta kojima je neophodna lekarska pomoć kao i pomoć u pogledu davanja vakcina-dodaje dr Petrović i napominje da će vakcinacija građana sa Kosmeta u ovoj zdravstvenoj ustanovi trajati i narednih dana. Inače, uz žitelje Kosmeta na vakcinaciju u kuršumlijski Dom zdravlja došle su i lekarske ekipe koje su pomagale zaposlenima ove zdravstvene ustanove u vakcinaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju