PRVO IMUNIZACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA: U Loznicu stigle kineske vakcine

V. MITRIĆ

19. 01. 2021. u 18:23

U DOM zdravlja u Loznici stiglo je 990 kineskih vakcina protiv korona virusa, rekla nam je dr Branka Krasavac, direktorka te ustanove.

ПРВО ИМУНИЗАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: У Лозницу стигле кинеске вакцине

Foto: V. Mitrić

Prvo će je primiti ovdašnji zdravstevni radnici, zaposleni u državnom i privatnom sektoru, a odmah čim stignu spiskovi ostalih pacijenata posao će biti nastavljen na pet punktova u gradu i i okolnim mestima, a, ako bude potrebe, i u Vukovom domu kulture.

Kinesku vakcinu danas je primilo skoro 200 Lozničana, među kojima je i dr Branka Krasavac, direktor Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“. Osoblje je, videlo se prvog dana, pokazalo znanje, spremnost, profesionalnost, uljudnost i humanost za ovaj važan posao u zaštiti zdravlja ljudi.

Pacijentima se, prvo, meri temperatura, onda popunjavju upitnik, sledi lekarski pregled, zatim vakcinacija i potom izdavanje potvrde o vakcinaciju, uz odgovarajuće savete i podsećanje da je revakcinacija za tri sedmice.

Po oceni pacijenata organizacija i rad su za čistu desetku.Onako kako se radi u Preventivnom centru, činiće se i na drugim punktovima u gradu i okolnim mestima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest