GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NAJAVIO: Hala 1 spremna za masovnu vakcinaciju Novosađana (FOTO)

Tanjug

20. 01. 2021. u 00:23

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević obišao je Halu 1 Novosadskog sajma gde će od sutra ujutru početi masovna imunizacija Novosađana i pozvao ih da se odazovu vakcinaciji.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НАЈАВИО: Хала 1 спремна за масовну вакцинацију Новосађана (ФОТО)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 - Sutra očekujemo dolazak oko 730 Novosađana, tako da je svih osam ordinacija spremno za rad. Obezbedili smo i 93 parking mesta gde će ljudi pri dolasku na vakcinaciju moći besplatno da se parkiraju, dok će osobe s invaliditetom moći da uđu u halu bez arhitektonskih barijera - rekao je Vučević.

On je naveo da je ceo proces podržan informacionim sistemom koji je povezan sa centralnim registrom na nivou države, u koji će automatski biti unošeni podaci, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ja lično ne vidim bolju alternativu od ove za savladavanje korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacije - poručio je Vučević.

On je naveo da Novi Sad do sada ima više od 3.500 vakcinisanih građana.

- Trudićemo se da uskoro budu vakcinisani pripadnici policije, vojske, prosvete, kao i naše vaspitačice, a sutra će se vakcinisati i pojedini članovi Gradskog veća - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je cilj da se u što kraćem roku dođe do broja od 100.000 vakcinisanih Novosađana, kako bismo se što pre vratili u redovne tokove života.

On je izrazio zadovoljstvo što ovoga puta obilazi Halu 1 Novosadskog sajma ne povodom njenog pretvaranja u privremenu kovid bolnicu, već iz razloga što je opremljena kao mesto za prijem Novosađana radi masovne imunizacije.

Vučević je dodao i da se sada jasno vidi izlaz iz situacije koja nas prati već 11 meseci i zahvalio celokupnom novosadskom timu koji je tehnički i logistički osposobio Halu 1 za prijem građana prijavljenih za vakcinaciju.

U taj tim spadaju pripadnici Prve brigade kopnene vojske, volonteri Crvenog krsta, ekipe Doma zdravlja „Novi Sad" i Instituta za javno zdravLje Vojvodine, zaposleni na Novosadskom sajmu, kao i članovi Gradskog veća.

Obilasku su između ostalih, prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Veselin Bojat i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

Od sutra ujutru u 8 časova do 18 sati će Hala 1 Novosadskog sajma biti spremna da prima prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

Vakcinaciju će spovoditi lekari Doma zdravLja Novi Sad i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a tehnički uslovi su se stekli zahvaLjujući pripadnicima Prve brigade kopnene vojske i volonterima Crvenog krsta koji su večeras okončali sve radove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)