IMUNIZACIJA KINESKOM VAKCINOM: U Vlasotincu počela vakcinacija protiv kovida

Игор Митић
Igor Mitić

20. 01. 2021. u 20:21

PRVI Vlasotinčani primili su u sredu ujutru vakcinu protiv virusa korona.

ИМУНИЗАЦИЈА КИНЕСКОМ ВАКЦИНОМ: У Власотинцу почела вакцинација против ковида

Foto: OU Vlasotince

Oni su vakcinisani kineskom vakcinom, a očekuje se da u vlasotinački Dom zdravlja stigne i vakcina ruskog proizvođača. U ovoj opštini interesovanje za dobrovoljnu imunizaciju do sada su iskazala72 građana.

- Kontaktirali smo građane čije smo prijave dobili i obavestili ih o tome koja je vakcina trenutno na raspolaganju. Skoro svi su se izjasnili da su za vakcinaciju bilo kojom vakcinom tako da smo jutros počeli sa vakcinacijom – kazala je Milena Stanković Mitrović, direktorka vlasotinačkog Doma zdravlja.

Vakcinaciju obavljaju dve ekipe lekara i tehničara u periodu od osam do 18 časova, a vakcinacija se obavlja i u Domu zdravlja u Crnoj Travi. Boban Petrović, član Opštinskog veća u Vlasotincu zadužen za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, izrazio je zadovovoljstvo početkom ovog procesa.

- Drago mi je što je vakcinacija u Vlasotincu počela kad i u drugim mestima. Pozivam građane da se vakcinišu i zaštite sebe i druge. Verujem da ćemo na ovaj način doprineti da se epidemija ugasi – zaključio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024