OD KORONA VIRUSA OBOLELA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA: U Kladovu jedan kovid slučaj, u Negotinu dva

S.M.J.

20. 01. 2021. u 20:24

U OPŠTINI Negotin od 33 uzorka, na prisustvo virusa korona pozitivne su dve osobe, dvogodišnja devojčica i muškarac od 39 godina.

ОД КОРОНА ВИРУСА ОБОЛЕЛА ДВОГОДИШЊА ДЕВОЈЧИЦА: У Кладову један ковид случај, у Неготину два

Foto: S.M.J.

U kovid ambulanti je u poslednja 24 časa pregledano ukupno 24 osobe, od kojih se njih 12 javilo prvi put, a isto toliko ih je došlo na kontrolu. Prema podacima Zdravstvenog centra u Negotinu u kovid odeljenjima bolnice leči se 19 pacijenata.

U izveštaju opštinske pres službe navodi se da je od početka epidemije do danas u Negotinu i 38 ovdašnjih sela korona virusom bilo zaraženo 1088 osoba, od kojih 974 od 2. oktobra do danas. Najveći skok obolelih zabeležen je u decembru – 620.

Prisustvo korona virusa u opštini Kladovo potvrđeno je kod još jedne osobe. Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo oporavilo se osam zaraženih, a od posledica infekcije je preminuo jedan pacijent.

Od 37 aktivno pozitivnih na lečenju u tercijarnim ustanovama je 26 bolesnika. U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano je 1326 osoba, do sada je izlečen 1241 Kladovljanin, a od posledica korona virusa preminulo je 48 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu