DO 2023. ZAPOSLIĆE 5.000 LJUDI: "Leoni Srbija" u kraljevačkoj gradskoj upravi predstavio planove u narednoj deceniji

G. ĆIROVIĆ

23. 01. 2021. u 08:25

SMANjENjU stope nezaposlenosti na teritoriji Kraljeva, tokom minule četiri godine, ogroman doprinos je dala i nemačka kompanija "Leoni", u čijoj je fabrici - od planiranih 5.000 - dosad zaposleno oko 2.300 radnika.

ДО 2023. ЗАПОСЛИЋЕ 5.000 ЉУДИ: Леони Србија у краљевачкој градској управи представио планове у наредној деценији

Foto Tanjug

O daljem razvoju ove fabrike u gradu na Ibru, u kojoj se proizvode kablovski setovi za automobilsku industriju i čiji se kompleks prostire na 52.000 kvadrata, bilo je reči tokom prezentacije "Leonija" u kraljevačkoj Gradskoj upravi. Skupu su, osim gradonačelnika dr Predraga Terzića, prisustvovali i predstavnici susednih gradova i opština, te Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga, javnih preduzeća i institucija... kojima su predstavljene potrebe fabrike radnom snagom - sa posebnim osvrtom na to kakvi su profili najtraženiji.

- "Leoni" je najveći privatni poslodavac u Srbiji i želimo da nastavimo tu tradiciju. Radeći na daljem razvoju, plan nam je da u kraljevačkoj fabrici do 2023. ukupno zaposlimo 5.000 radnika. Jer, ovde proizvodimo kablovske setove i komponente za automobile, a deo toga su i električna vozila koja predstavljaju budućnost auto-industrije - naglasio je generalni direktor kompanije "Leoni Srbija" Pjerluiđi Gione.

Napomenuo je i to da su dosad u našu zemlju - za izgradnju objekata i infrastrukture - uložili oko 170 miliona evra, a da je samo podizanje fabrike koštalo 60 miliona.

- Vrednost kompletnog projekta u Kraljevu bi tokom naredne decenije trebalo da dostigne milijardu evra. "Leoni Srbija" izvozi oko 2.300 kablovski setova dnevno, što znači da godišnje opremimo 580.000 vozila. Uz podršku Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i lokalne samouprave, želimo da doprinesemo razvoju ovdašnje privrede, unapređenju ekonomije, kao i standarda naših zaposlenih, odnosno njihovih porodica, pa i boljem životu svih građana Srbije - zaključio je Gione.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili