MASOVNA IMUNIZACIJA U VALJEVU: Za tri dana vakcinisano više od 1. 200 ljudi

B. PUZOVIĆ

23. 01. 2021. u 11:21

ZA prva tri dana masovne imunizacije, više od 1.200 žitelja Valjeva primilo je vakcinu kineskog proizvođača “Sinofarm”protiv korona virusa kine. Dom zdravlja Valjevo povećao je broj medicinskih radnika i unapredio organizaciju, što je omogućilo znatno veći broj vakcinisanja Valjevaca koja se obavlja u hotelu “Grand” u centru grada.

МАСОВНА ИМУНИЗАЦИЈА У ВАЉЕВУ: За три дана вакцинисано више од 1. 200 људи

Foto: Agencija Pristup

Biće vakcinisani svi građani, bez obzira da li su se prethodno prijavili za imunizaciju. Domu zdravlja Valjevo prvo je stiglo 1.500, a potom još 1.290 doza kineske vakcine. Kada stignu vakcine drugih proizvođača, biće pozvani građani koji su se za njih izjasnili, a po rasporedu prioriteta još uvek su najviše zastupljeni stariji od 65 godina.

- Vakcinišu se građani koji su se prijavili preko portala e-uprave, ili kol-centra i to prema spiskovima koje dobijamo svakog dana za naredni – kažu u Domu zdravlja Valjevo. -

Od osam do 15 vakcinišu se oni koji su termin dobili preko sms poruke ili elektronskom poštom, a od 15 do 20 časova mogu doći građani koji su se na taj način prijavili, ali još nisu obavešteni o vremenu vakcinacije, kao i svi koji žele da prime vakcinu iako se nisu prijavili. Njihova vakcinacija biće uneta u centralni registar i dobiće termin za revakcinu.

Foto: Agencija Pristup

 

VAKCINA I KOD KUĆE

- Počinje i zakazivanje vakcinacije u kućnim uslovima, pozivom na telefon 064 8321 966, radnim danima od osam do 20 časova, za pacijente koji su registrovani u Službi kućne nege i lečenja – kažu u Domu zdravlja Valjevo. - Drugi građani Valjeva, koji smatraju da nisu zdravstveno sposobni da dođu na vakcinaciju, a žele da prime vakcinu, treba da dobiju uput za kućnu nego od izabranog lekara u ambulanti u Novom naselju, ukoliko nakon pregleda proceni da je to neophodno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024