MEDISON NOVI PUNKT ZA VAKCINACIJU: Veliko interesovanje za imunizaciju u Zrenjaninu (FOTO)

B.G.

23. 01. 2021. u 19:07

NAJVEĆI punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja, biće otvoren u sredu, 27. januara, u sportskoj dvorani "Medison", zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju.

МЕДИСОН НОВИ ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Велико интересовање за имунизацију у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa članom Gradskog veća dr Miletom Kovačevićem, predstavnicima Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i Javne ustanove "Sportski objekti", obišao je popularnu sportsku meku, gde su u toku pripreme za otvaranje novog punkta.

- Ovaj prostor dobio je prednost u odnosu na Kristalnu dvoranu zbog lakše interne komunikacije i prilaza parketu, kako bi se, prvenstveno zbog starijih sugrađana, izbegla stepeništa i šetnja holovima i hodnicima ispod tribina, kao i da se ne bi odlagali sportski događaji - naglasio je Salapura, uz napomenu da se u "Medisonu" priprema šest odvojenih prostora za pregled pacijenata i vakcinaciju. 

- U proseku dnevno se vakciniše između 450 i 480 građana, na punktovima u bivšoj Specijalističkoj poliklinici i IX zdravstvenoj stanici Doma zdravlja, na Bagljašu, a od početka imunizacije, vakcinisano je više od 1.800 Zrenjaninaca.
UKUPNO 4 HILjADE DOZA

Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin, do sada je u tu ustanovu dopremljeno ukupno 3.915 doza vakcina - 225 proizvođača "Fajzer" i 3.690 proizvođača "Sinofarm". 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024