ODZIV – VEOMA DOBAR: Nastavljena masovna imunizacija stanovništva u Kraljevu

G.Ć.

24. 01. 2021. u 13:22

UZ masovnu imunizaciju stanovništva u novoj hali sportova u naselju Ribnica, u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ minulog vikenda nastavljena je i vakcinacija kineskom „sinofarm“ vakcinom ovdašnjih medicinskih radnika i članova njihovih užih porodica.

ОДЗИВ – ВЕОМА ДОБАР: Настављена масовна имунизација становништва у Краљеву

Foto: G.Šljivić

- Odziv je zaista veoma dobar, za samo par sati vakcinisano je oko tri stotine zaposlenih u zdravstvenim ustanovama. Jedva smo čekali da počne vakcinacija jer je ovo osnovni vid borbe protiv ove infekcije – kaže dr Zoran Mrvić, direktor OB „Studenica“ koji je ovom prilikom i sam primio vakcinu.

On je ovom prilikom naglasio i da je poslednjih sedam dana u gradu na Ibru zabeležen porast broja novoinficiranih, što se automatski odražava i na broj prijema u kraljevačkoj bolnici.

- To su sve pacijenti sa težom kliničkom slikom sa dosta komorbiditeta – dodao je dr Mrvić. - Zbog toga i dalje apelujemo na sve naše sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mera i preporuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede