SAHRANJEN DOKTOR JOVOVIĆ: Lekar koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći od danas počiva na Gradskom groblju u Loznici

V.M.

25. 01. 2021. u 14:50

PRIMARIJUS Dr Siniša Jovović (57), ugledni srpski psihijatar, višegodišnji načelnik Psihijatrijskog odeljenja Opšte bolnice u Loznici, kao i sudski veštak, koji je, juče poginuo kod lozničke firme „Velkom“, na drumu Loznica - Šabac, od danas počiva na Gradskom groblju u Loznici.

САХРАЊЕН ДОКТОР ЈОВОВИЋ: Лекар који је погинуо у саобраћајној несрећи од данас почива на Градском гробљу у Лозници

Foto: Lozničke novosti

Na večni počinak ga je, pored kolega, prijatelja, srodnika, poznanika, pacijenata, ispratili njegovi najdraži, majka Dušanka, sinovi Jovan i Pavle, supruga Snežana, braća Miloš i Obren sa porodicama...

- Voleo sam ga kao svoju decu, Siniša je to dobro znao, uvek se radovao našim susretima, zračio je nekom ljudskom toplinom, svojvestnom, čini mi se samo njemu - kaže Mišo Jović, teča dr Jovovića.

- Bio je rođen za lekara, naročito za psihijatra, čitav život je učio, usavršavao se i samo je on znao koliko je takav način življenja i rada težak, uz sve ono što život prati i što čoveka šiba. Bio je i ostaće zauvek naš ponos.

Jovovićevi roditelji doselili su se davno iz Crne Gore u Vukov zavičaj, gde su odlično primljeni i prihvaćeni. Dr Jovovića su voleli mnogi ljudi i on njih.

 Velika tuga je među zaposlenima u Opštoj bolnici u Loznici i Domu zdravlja sa kojima je godinama radio, sarađivao, družio se i gde su jedni drugima pomagali i kao kolege i kao drugovi i prijatelji.

Opelo i sahrana bili su na groblju u Loznici, gradu koji je, svim srcem, voleo i čijim je stanovnicima, i kao stručnjak u toj važnoj grani medicine i, kao sugrađanin, ostao u nejlepšem sećanju. Bio je veliki borac protov narkomanije i na tu temu je, više puta, pored ostalog, govorio za „Večernje novosti“, kao ličnost od znanja i umeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)