NEOPHODNA POMOĆ PRIVREDNIKA: U Gornjem Milanovcu je u toku oslikavanje hrama čiju je izgradnju započeo Miloš Obrenović

V.I.

25. 01. 2021. u 15:39

RADOVI na oslikavanju crkve Svete Trojice u Gornjem Milanovcu obavljaju se prema utvrđenom planu. Ovo je u ponedeljak prilikom posete ovoj svetinji kazao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, koji izrazio zadovoljstvo što je započeto oslikavanje, a posebno zbog toga što je Eparhija dala blagoslov da bude urađeno u vizantijskom stilu. On je istakao da očekuje da će uz pomoć privrede, vernika i opštine Gornji Milanovac, radovi u hramu biti završeni u optimalnom roku.

НЕОПХОДНА ПОМОЋ ПРИВРЕДНИКА: У Горњем Милановцу је у току осликавање храма чију је изградњу започео Милош Обреновић

Foto: V.Ilić

- Ne verujem da će posao biti završen do kraja ove godine imajući u vidu da su sve to opipljivi radovi koji dugo traju. Nećemo mnogo požurivati naše umetnike, ali svakako želimo da u nekom najkraćem roku obavimo čitav posao. Opština Gornji Milanovac će insistirati kod privrede da se mnogo više uključi u finansiranje ovog projekta. Oko 100.000 evra potrebno je da se prikupi i završi, ali naglašavam da nije sve u novcu, ima dosta i do samih umetnika. Za 1. februar zakazan je sastanak Privrednog saveta, a jedna od tačaka dnevnog reda biće i oslikavanje crkve, odnosno doprinos koji privreda treba da pruži, kako bi se stvorili uslovi da veći deo bude završen do gradske slave Svete Trojice, a da kompletni radovi budu završeni do kraja ove ili početka sledeće godine – rekao je Dejan Kovačević  i dodao da je kompanija “Metalac”, pod čijim okriljem posluje i trgovinski lanac „Proleter“, već izdvojila  jedan deo novca za ovu namenu.

Opština Gornji Milanovac  opredelila je u ovoj godini  2,3 miliona dinara za pomoć  verskim zajednicama, od čega će deo biti uložen i u crkvu Svete Trojice.

- Ovim putem pozivam sve građane opštine Gornji Milanovac i vernike da se svi zajedno uključimo. Dužni zbog Miloša Obrenovića i pred Milošem koji je ovaj hram započeo da završimo, ali što više se ljudi uključi i što više građana bude učestvovalo u oslikavanju Hrama Svete Trojice to će biti veća blagodet za sve nas koji živimo u Gornjem Milanovcu – zaključio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija