KIKINĐANI MASOVNO VERUJU DA IH VAKCINA ŠTITI OD KORONE: Samo za dva dana injekciju protiv kovida primilo više od 1.100 građana

R. Šegrt

25. 01. 2021. u 16:14

POSLE Niša, Kikinda je drugi grad u našoj zemlji u kojem su građani, u odnosu na broj stanovnika, masovno i dobrovoljno prihvatili vakcinaciju protiv kovida 19 i oboljenja koje ovaj virus izaziva.

КИКИНЂАНИ МАСОВНО ВЕРУЈУ ДА ИХ ВАКЦИНА ШТИТИ ОД КОРОНЕ: Само за два дана инјекцију против ковида примило више од 1.100 грађана

Foto: Rada Šegrt

Imunizacija u ovom banatskom gradu počela je 20. januara i do sada je kinesku “Sinofarm” injekciju, uz ličnu saglasnost, primilo oko 3.000 građana. Samo u nedelju rukave je zavrnulo 742, a u ponedeljak do podne još 370 punoletnih Kikinđana. Prema podacima zdravstvenih službi, do nedelje uveče imunizaciju je prihvatilo 2.727 osoba.

Foto: Rada Šegrt

Imunizacija se obavlja na dva punkta, u centru grada, u prostorijama Udruženja penzionera, u Ulici vojvode Putnika, i u Mikronaselju, u dosadašnjoj kovid ambulanti, kod male pošte.

Inače, epidemiološka situacija u Kikindi i dalje se ocenjuje kao vanredna, ali sa tendencijom stabilizacije. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, trenutno su na kovid aktivna 436 slučaja, a od početka pandemije obolela je 3.151 osoba.

Kako je više puta od početka imunizacije izjavila dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje, svi koji žele biće vakcinisani, bez obzira da li su se prijavili ili ne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)