DODELJENO 138 STIPENDIJA: Podrška opštine Apatin akademcima, žele da ih zadrže u rodnom mestu

J. B.

25. 01. 2021. u 20:36

U ZGRADI Skupštine opštine Apatin danas je 138 studenata potpisilo ugovore o stipendiranju, a na osnovu konkursa.

ДОДЕЉЕНО 138 СТИПЕНДИЈА: Подршка општине Апатин академцима, желе да их задрже у родном месту

Foto: J. Bekić

Oni će deset meseci primati po 9.000 dinara. Prema rečima Radovana Đukića, zamenika predsednice opštine Apatin, lokalna samouprava će ove školske godine stipendirti 138 stdenata od čega je 41 brucoš, njih 94 su na različitim godinama studija, dok je troje talentovanih sugrađana u programu finasiranja doktorskih studija.

On je dodao da postoji i određen broj studenata koji studiraju deficitarna zanamanja i njih će lokalna samouprava pokušati po završetku studija da vratimo u Apatin, kako pomogli razvoju ovog kraja pored Dunava na zapadu Bačke.

Foto: J. Bekić

Radovan Đukić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru